Druk erop voor Jørgensen en Denemarken: 'Snel herstellen'

Reacties

Na het mislopen van het WK 2014 en het EK 2016 was Denemarken gebrand op een perfecte serie bij het begin van de WK-kwalificatie. Het bleef bij goede voornemens, want zaterdagavond toonde Polen zich met 3-2 te sterk voor de Scandinaviërs.

Druk erop voor Jørgensen en Denemarken: 'Snel herstellen'

Nicolai Jørgensen kon zijn goede Eredivisie-vorm niet doortrekken, al werd hij ook nauwelijks in stelling gebracht. 'Volgens mij had ik drie balcontacten. We speelden slecht en zaten in de beginfase totaal niet in de wedstrijd. Misschien raakten we in paniek door de vroege achterstand. Zulke wedstrijden speelt iedereen weleens, we moeten ons hier snel overheen zetten, herstel tonen', laat de Feyenoorder optekenen in de krant Ekstrabladet.

Halverwege moest Jørgensen in de kleedkamer achterblijven. Omdat zijn vervanger Yussuf Poulsen van RB Leipzig indrukwekkend inviel (met een aandeel in de 3-1 en het maken van de 3-2) spreken Deense media de verwachting uit dat Jørgensen zijn basisplaats weleens kan verliezen.

'In de tweede helft ging het beter, misschien raakten zij vermoeid. Met een beetje geluk waren we nog langszij gekomen', aldus Jørgensen. 'In elk geval hebben we laten zien dat we moraal hebben. Nu moeten we dinsdag tegen Montenegro punten pakken.'

Door de verliesbeurt zakte Denemarken naar de vierde plaats in Groep E. De ploeg van bondscoach Age Hareide won afgelopen maand wel van Armenië, met 1-0.

Stand Groep E
Montenegro 2-4 (6-1)
Roemenië 2-4 (6-1)
Polen 2-4 (5-4)
Denemarken 2-3 (3-3)
Kazachstan 2-1 (2-7)
Armenië 2-0 (0-6)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.