Droste keert bij Heracles terug op het oude nest

Reacties

Wout Droste verruilt SC Cambuur voor Heracles Almelo. De 26-jarige verdediger tekent voor twee jaar bij de nummer veertien van de Eredivisie.

Droste keert bij Heracles terug op het oude nest

Droste vertrekt transfervrij uit Friesland. De verdediger kwam in de zomer van 2011 over van Go Ahead Eagles en kon lange tijd rekenen op een basisplaats. In 2013 promoveerde hij met de club naar de Eredivisie. Mede door blessureleed kwam de rechtspoot het voorbije seizoen tot slechts zestien competitie-optredens voor Cambuur.

De Heraclieden zien de in Oldenzaal geboren aanwinst als een veelzijdige versterking voor de verdedigingslinie. 'Wout is een jongen uit de regio, die de opleiding in onze voetbalacadamie heeft doorlopen. Hij is een rechtsback die eventueel ook nog rechts centraal zou kunnen spelen', legt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma uit op de website van de club.

Cambuur wilde graag verder met Droste, maar de speler zag een langer verblijf niet zitten. 'Het is heel spijtig, we waren graag verdergegaan met deze sterkhouder. We kunnen niks anders doen dan hun besluit respecteren', liet Gerard van der Belt, toenmalig algemeen directeur van Cambuur, in januari weten over het niet verlengen van diverse vaste waarden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.