Droste dreigt Europees debuut Heracles te missen

Reacties

Er is in korte tijd veel veranderd bij Heracles Almelo. Een jaar geleden waren de Tukkers dolblij met het ontlopen van degradatie, nu staat de ploeg van trainer John Stegeman aan de vooravond van het Europese debuut tegen Arouca.

Droste dreigt Europees debuut Heracles te missen

De Portugezen komen donderdag op bezoek in Almelo. Stegeman blikte strijdvaardig vooruit op dat duel. 'We zullen er alles aan doen om tegen Arouca onze huid zo duur mogelijk te verkopen. We gaan ons stinkende best doen', zei de coach van Heracles tijdens de jaarlijkse persconferentie voorafgaand aan het nieuwe seizoen.

De winnaar van de play-offs om Europees voetbal kan bij de eerste officiële wedstrijd van de nieuwe jaargang mogelijk nog geen beroep op Wout Droste (foto). 'Hij zit waarschijnlijk nog niet bij de wedstrijdselectie', zei Stegeman over de 27-jarige verdediger die een enkelblessure opliep. Dario Vujicevic ontbreekt door een blessure eveneens bij het voor Heracles historische duel.

Voorzitter Jan Smit beseft hoe bijzonder het Europese debuut is. Smit wil niemand van de 27-koppige selectie de reis naar Portugal van volgende week voor de return in de derde voorronde van de Europa League dan ook ontzeggen. 'We reizen met de complete selectie af naar Portugal', zei Smit tijdens de persconferentie. 'Dat past bij Heracles Almelo: iedereen hoort bij het team.'

Het is hard gegaan met de club, weet ook Smit. 'Een jaar geleden zaten we nog vol in de verbouwing van ons stadion en kijk eens naar hoe we nu hier zitten', vatte hij het afgelopen jaar pakkend samen. Mede doordat het Polman Stadion een nieuw jasje kreeg, is de begroting van de verrassende nummer zes van afgelopen seizoen gestegen van tien naar elf miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.