Drost: 'Het is bij Groningen allemaal net wat groter'

Reacties

Jesper Drost zette donderdagmiddag zijn handtekening onder een vierjarige verbintenis bij FC Groningen. Na een voetballeven bij PEC Zwolle kijkt hij uit naar het avontuur bij De Trots van het Noorden.

Drost: 'Het is bij Groningen allemaal net wat groter'

'Natuurlijk is dat spannend want alles is nieuw, maar ik zie het vooral als een mooie uitdaging. Ik heb dertien jaar bij PEC Zwolle gezeten en nu mag ik me hier gaan bewijzen. Het is allemaal net een stukje groter dan bij Zwolle en ik zie het als een mooie stap hogerop. Ik hoop me hier verder te kunnen ontwikkelen', aldus Drost bij zijn presentatie. De aanwinst komt voor een onbekende transfersom over van PEC.

De nieuwkomer stond ook in de interesse van buitenlandse clubs, maar koos voor een langer verblijf in de Eredivisie. Groningen bleek het meest concreet: 'De gesprekken die ik heb gevoerd met de mensen van de club en de trainer maakten indruk. Daaruit bleek dat ze me heel graag wilden hebben. Dat we straks ook nog Europa League spelen, is een mooie bonus.'

De aanvallende middenvelder heeft in de duels met PEC tegen Groningen een aardige indruk gekregen van zijn nieuwe werkgever. 'De supporters ken ik van de uitwedstrijden en daarin hadden we het bijna altijd lastig. Natuurlijk heb ik afgelopen seizoen in De Kuip ook kunnen zien dat het hier aardig leeft', verwijst Drost met een knipoog naar de recente bekerfinale (foto) waarin hij met PEC met 2-0 onderuit ging tegen Groningen.

Veelzijdig
Manager technische zaken Peter Jeltema laat op de clubwebsite weten in zijn nopjes te zijn met de aanwinst. 'Drost is een veelzijdige speler, die op meerdere posities uit de voeten kan, maar waarbij zijn voorkeur ligt in de as van het veld. Voor een dergelijke positie hebben wij hem dan ook aangetrokken, maar het is een fijne gedachte dat we met Drost meerdere opties binnen het elftal hebben', aldus de technische man van Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.