Droomweek Feyenoord compleet met overwinning op PSV

Reacties

Drie dagen na de knappe Europa League-zege op Manchester United heeft Feyenoord ook de topper op bezoek bij PSV met minimale cijfers gewonnen. Een laat doelpunt van Eric Botteghin was genoeg om de landskampioen in een rechtstreeks gevecht te verslaan: 0-1. Het nog foutloze Feyenoord is daarmee de afgetekende koploper.

Droomweek Feyenoord compleet met overwinning op PSV

Op het moment dat de Braziliaanse verdediger in de 82ste minuut de bal resoluut achter doelman Jeroen Zoet knalde, had Feyenoord eigenlijk nog geen enkele honderdprocentkans gecreëerd. De overwinning op PSV vertoonde daarmee veel gelijkenissen met die op United, dat ook al moeite had met de speelwijze van de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst en daardoor ook verloor omdat Tonny Vilhena toesloeg bij de enige echte kans van de wedstrijd.

Dat de fraaiste acties voor rust op naam van Jetro Willems en Karim El Ahmadi kwamen, zei veel over de Eredivisie-topper. De linksback van PSV en de middenvelder van Feyenoord voorkwamen met twee fantastische tackles dat respectievelijk Nicolai Jørgensen en Luciano Narsingh in kansrijke positie op doel konden vuren. Het waren een paar van de weinige momenten waarop de kampioen en de bekerwinnaar in de eerste helft de mogelijkheid hadden elkaar pijn te doen.

Europa
Dat dat bij die twee momenten niet lukte had voor een deel te maken met een gebrek aan handelingssnelheid bij beide spitsen, het zei ook iets over de intenties waarmee PSV en Feyenoord aan de wedstrijd begonnen. Het was vooral zaak weinig weg te geven, zoals afgelopen week ook in Europa het devies was. De landskampioen trok het initiatief weliswaar naar zich toe, maar de compact verdedigende Rotterdammers gaven weinig ruimte weg.

Een van de fraaiste acties van de wedstrijd kwam op naam van Karim El Ahmadi, die met een ultieme sliding Luciano Narsingh van scoren afhield.
Een van de fraaiste acties van de wedstrijd kwam op naam van Karim El Ahmadi, die met een ultieme sliding Luciano Narsingh van scoren afhield.

PSV creëerde daarom maar weinig voor rust. Brad Jones hoefde alleen in actie te komen bij een knal van Narsingh, de gevaarlijkste man in de ploeg van trainer Phillip Cocu. Luuk de Jong kopte naast uit een voorzet van de op links gestarte vleugelspits. Toen bleek dat Feyenoord de boel in tegenstelling tot het duel om de Johan Cruijff Schaal wél dicht kon houden, kwam het er via Steven Berghuis af en toe gevaarlijk uit. Zoet hoefde echter niet in actie te komen.

Speldenprikjes
Ook na rust ontbrandde de topper aanvankelijk niet. Davy Pröpper testte met een vlammend schot van afstand al snel of de betrouwbare Jones nog bij de les was, maar verder bleef het lang bij het uitdelen van speldenprikjes. Feyenoord kwam in een sterke fase niet verder dan twee ongevaarlijke schoten van Vilhena, waarvan er één op de arm van Nicolas Isimat-Mirin belandde. Toen de bal bij een corner voor de voeten van Botteghin belandde, was het echter meteen raak: 0-1.

Vlak daarvoor had Gastón Pereiro nog dé kans gehad om PSV op voorsprong te zetten. Jones verkleinde zijn doel goed toen de Uruguayaan in een volle zestien plots de mogelijkheid kreeg om uit te halen. Het slotoffensief van de Eindhovenaren leverde niets op, omdat Jones vlak voor het laatste fluitsignaal ook nog knap redde op een kopbal van Héctor Moreno. Feyenoord bleef overeind en doet in een ware droomweek goede zaken. De voorsprong op PSV in de Eredivisie bedraagt nu vijf punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.