Droomtransfer Cillessen naar Barcelona definitief

Reacties

Jasper Cillessen heeft zijn overstap naar Barcelona afgerond. De 27-jarige doelman laat Ajax na vijf seizoenen achter en tekent een vijfjarig contract in Camp Nou.

Droomtransfer Cillessen naar Barcelona definitief

Cillessen verruilde NEC in de zomer van 2011 voor Ajax en werd drie keer landskampioen met de Amsterdammers. Met dank aan zijn sterke optredens voor de topclub debuteerde Cillessen op 7 juni 2013 voor het Nederlands elftal.

Barcelona heeft al afscheid genomen van Claudio Bravo, die op weg is naar Manchester City. Bravo was vorig jaar de eerste doelman van de Catalanen in de competitie. In de Champions League en in het Spaanse bekertoernooi stond Marc-André ter Stegen onder de lat. Cillessen zal met de Duitser moeten concurreren bij de Spaanse landskampioen.

Ajax ontvangt dertien miljoen euro (exclusief twee miljoen aan mogelijke bonussen) voor Cillessen, die zondag waarschijnlijk al debuteert onder de lat van Barcelona. De Spaanse grootmacht neemt het dan op tegen Athletic Bilbao en Ter Stegen sukkelt nog met fysieke klachten. Om die reden liet Barcelona Cillessen woensdag ook direct na de afgang van Ajax tegen FK Rostov naar Spanje vliegen.

Kort na de bevestiging van de doelman zelf volgde het statement van Barcelona. Na het doorstaan van de medische keuring tekende Cillessen zijn contract, waarin een gelimiteerde afkoopsom - gebruikelijk in Spanje - van zestig miljoen euro in is opgenomen. Vrijdag volgt om 12.30 uur de persconferentie waarin Cillessen gepresenteerd wordt. Even daarvoor mag hij al het veld van Camp Nou betreden voor een fotosessie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.