Droomgoal Piqueti niets waard na kanonskogels Kameroen

Reacties

Kameroen heeft de macht gegrepen in Groep A van de Afrika Cup. In Libreville was het land met 2-1 te sterk voor Guinee-Bissau.

Droomgoal Piqueti niets waard na kanonskogels Kameroen

Het op de Afrika Cup debuterende Guinee-Bissau kwam in de dertiende minuut op voorsprong dankzij een doelpunt dat waarschijnlijk de boeken in zal gaan als mooiste van het toernooi. Piqueti kreeg de bal halverwege zijn eigen helft, zette het op een rennen, omspeelde drie Kameroen-spelers en bekroonde zijn solo vervolgens met een schot hoog in het doel.

In de 54ste minuut leek Guinee-Bissau via een lobje van Nani op 2-0 te komen, maar Michael Ngadeu-Ngadjui voorkwam dat met een ingreep op de doellijn. Daarna stond Kameroen op. De Ontembare Leeuwen kwamen een kwartier na de pauze pas langszij via Sebastién Siani, die vanaf twintig meter hard raakschoot. Op vrijwel identieke wijze maakte Michael Ngadeu-Ngadjui er in de 79ste minuut 2-1 van.

Door de zege staat Kameroen met vier punten uit twee duels bovenaan in Groep A. Burkina Faso en gastland Gabon hebben allebei twee punten, Guinee-Bissau heeft er pas één. Zondag wordt de groep afgesloten met Kameroen - Gabon en Guinee-Bissau - Burkina Faso.

Het duel begon overigens ietwat curieus.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.