Droomdebuut Zlatan bij veerkrachtig Manchester United

Zlatan Ibrahimovic heeft zich in zijn debuutwedstrijd voor Manchester United direct van zijn beste kant laten zien. De Zweedse spits was in de oefenwedstrijd tegen Galatasaray de maker van de 1-0. United won uiteindelijk met 5-2.

Precies drie minuten en acht seconden had Ibrahimovic nodig om te scoren. De Zweed deed dat direct in stijl, want hij trof doel met een halve omhaal uit een voorzet van Antonio Valencia. Uit een voorzet van Wesley Sneijder kopte Sinan Gümüs in de 22ste minuut de gelijkmaker binnen en via PSV-target Bruma nam Galatasaray vlak voor rust zelfs de leiding.

Na de pauze stelde United, waar Daley Blind een basisplaats had en Memphis Depay inviel, orde op zaken. Wayne Rooney maakte zijn eerste van de voorbereiding op aangeven van Valencia en tekende ook voor de 3-2 door een strafschop te benutten. Een kopbal van Marouane Fellaini - wederom was Valencia de aangever - en een intikker van Juan Mata bepaalden de eindstand op 5-2.