Droomdebuut Nijholt en zeperd Roda in Limburgse derby's

Reacties

De Jupiler League stond zondag in het teken van twee Limburgse derby's. VVV-Venlo won vooral dankzij Gianluca Nijholt van MVV Maastricht, terwijl Roda JC Kerkrade tegen Fortuna Sittard tegen een nieuwe zeperd aanliep. Roel Janssen was goed voor een hattrick.

Droomdebuut Nijholt en zeperd Roda in Limburgse derby's

Roda JC Kerkrade – Fortuna Sittard 1-3
De nummer drie van de Jupiler League schakelde dinsdagavond PSV nog uit in de achtste finale van het toernooi om de KNVB-beker, maar in de competitie verloopt het na de winterstop behoorlijk stroef voor de ploeg van René Trost. Zondag ging laagvlieger Fortuna Sittard er vandoor met de punten.

Op hetzelfde veld waar Roda de koploper van de Eredivisie deze week uit de beker knikkerde, was nu Fortuna veel te sterk. Nog voor rust had Roel Janssen zijn ploeg met twee treffers (waarvan één strafschop) in veilige haven geloodst. Na iets meer dan een uur completeerde Janssen – wederom vanaf de stip – zijn hattrick. De 1-3 van Tom Van Hyfte kwam te laat.

Het betekende voor Roda JC de tweede competitie-domper in korte tijd. Vorig weekend verloor het namelijk al met 3-0 bij hekkensluiter RKC Waalwijk. Omdat koploper NEC Nijmegen dit weekend wél won, is het gat met die ploeg inmiddels gegroeid tot negen punten. FC Eindhoven heeft evenveel punten als Roda, maar heeft een beter doelsaldo.

VVV-Venlo – MVV Maastricht 3-0
De thuisploeg legde na de winterstop de transfervrije Gianluca Nijholt vast en dat bleek zondag een gouden zet. Met twee prachtige goals besliste de ex-middenvelder van onder meer FC Utrecht en Almere City de wedstrijd al voor rust tijdens zijn competitiedebuut. Na de pauze zorgde verdediger Jerold Promes voor de eindstand.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.