Droomdebuut Armenteros helpt Oranje-concurrent Zweden aan remise

Zweden heeft de interlandperiode afgesloten met een gelijkspel op bezoek bij Noorwegen. Samuel Armenteros bepaalde als invaller bij zijn eerste interland de eindstand op 1-1.

Vier dagen na de belangrijke 2-1 zege op Frankrijk was er bij Zweden in de basis plaats voor onder anderen SC Heerenveen-aanvaller Sam Larsson, die als creatieveling John Guidetti in stelling moest brengen. Kansen kreeg de ploeg van Janne Andersson echter amper. Tot de zeventigste minuut werd niet een keer op doel geschoten.

Dat Noorwegen vlak voor rust op voorsprong was gekomen via Mohamed Elyounoussi gaf de Zweedse bondscoach des te meer reden Armenteros te laten debuteren. Elyounoussi had in de 44ste minuut raak gevolleerd.

Het antwoord van Zweden op die treffer liet lang op zich wachten, maar kwam er in de 81ste minuut alsnog dankzij de spits van Heracles Almelo. Ruim tien minuten na zijn entree knikte Armenteros raak uit een corner van Sebastian Larsson. Doelman Orjan Nyland ging allesbehalve vrijuit bij de goal van de debutant.

Voor Zweden was het duel met Noorwegen de laatste oefenwedstrijd voor het einde van de WK-kwalificatiecampagne. Op 31 augustus speelt de koploper van Groep A, waar Oranje derde staat, uit tegen Bulgarije. In de laatste speelronde wacht op 10 oktober de kraker tegen het Nederlands elftal.