Droom komt uit voor Tete: 'Kans op debuut nu héél groot'

Reacties

Kenny Tete rekent erop dat hij zaterdag in het duel met Kazachstan zijn debuut gaat maken voor het Nederlands elftal. De Ajacied is door het wegvallen van Daryl Janmaat momenteel de enige rechtsback in de selectie van bondscoach Danny Blind.

Droom komt uit voor Tete: 'Kans op debuut nu héél groot'

'De kans dat ik ga spelen is nu wel héél groot', sprak de negentienjarige rechtsback van Ajax dinsdag na afloop van de training van het Nederlands elftal. Tete bleef als enige over omdat Blind geen vervanger opriep voor Janmaat. De bondscoach had ook weinig mogelijkheden. Gregory van der Wiel (geschorst), Rick Karsdorp (geblesseerd) en Paul Verhaegh (ziek) zijn allen niet inzetbaar.

'Het is snel gegaan', blikt Tete tegenover het ANP terug op de afgelopen maanden. Hij speelde eerst Ricardo van Rhijn uit de basis bij Ajax en staat nu dus voor zijn debuut namens Oranje. 'Spelen voor mijn land is altijd één van mijn grootste dromen geweest. De omstandigheden daar (het kunstgrasveld in de Kazachse hoofdstad Astana, red.) zijn moeilijk. Maar als ik speel, zal ik alles geven.'

Vorige maand werd de jonge vleugelverdediger van Ajax ook al opgeroepen voor de EK-kwalififactieduels van het Nederlands elftal met IJsland en Turkije. Tijdens die teleurstellend verlopen duels kwam hij echter niet in actie. Tete is overigens niet de enige speler die kan debuteren voor Oranje. Ook Riechedly Bazoer, Anwar El Ghazi, Virgil van Dijk en Jeroen Zoet wachten op hun eerste minuten.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.