Drogba volgt Sneijder en tekent contract bij Galatasaray

Galatasaray heeft in navolging van Wesley Sneijder ook Didier Drogba (34) weten te strikken. De Ivoriaan tekent voor anderhalf jaar bij de Turkse grootmacht, zo bevestigt de club.

Drogba volgt Sneijder en tekent contract bij Galatasaray

Drogba komt over van het Chinese Shanghai Shenhua, waar hij afgelopen zomer aan een zeer lucratief avontuur begon. In het seizoen daarvoor had Drogba Chelsea nog aan de eerste Champions League-zege ooit geholpen.

Drogba, die momenteel met Ivoorkust actief is op het toernooi om de Afrika Cup, gaat het komende half jaar liefst twee miljoen euro verdienen. Het jaar daarna krijgt hij een jaarsalaris van vier miljoen. Bovendien krijgt de fysiek sterke spits vijftienduizend euro per gespeeld duel en een enorme som tekengeld van liefst vier miljoen euro. Galatasaray is als beursgenoteerd bedrijf verplicht deze cijfers kenbaar te maken.

Eerder gaf de club al aan in onderhandeling te zijn met Drogba, die zelf al te kennen had gegeven een terugkeer op de Europese velden te verkiezen boven een langer verblijf in China.

Omdat Galatasaray geen transfersom bekend maakt, lijkt het vertrek de Turken geen transfersom gekost te hebben. Een en ander kan ook duiden op een clausule in het contract van de Ivoriaan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen