Drogba schiet Chelsea langs Wolves, Arsenal volgt

Bijna klinisch won Chelsea het uitduel met Wolverhampton Wanderers met 2-0. Didier Drogba maakte de doelpunten. Arsenal creëerde veel kansen, maar benutte er maar twee in de wedstrijd tegen Sunderland. West Ham United laat de degradatiezone steeds verder achter zich door een 3-0 overwinning op Hull City, dat zich stevig zorgen moet gaan maken.

Wolverhampton Wanderers-Chelsea 0-2Met de wetenschap dat naaste belager Manchester United (dat verloor van Everton met 3-1) op vier punten achterstand gezet kon worden, stapte de ploeg van Carlo Ancelotti het veld van Wolverhampton Wanderers op. Waar de ploeg de laatste tijd af en toe behoorlijk swingde, koos het nu voor een zakelijke benadering. Geconcentreerd en zakelijk speelde de ploeg naar een degelijke zege.

In de veertigste minuut gleed Didier Drogba een voorzet van Joeri Zjirkov binnen. Een kwartier na rust besliste de Ivoriaan het duel door een lange bal van Petr Cech tot doelpunt te promoveren. De Tsjechische keeper bewees zijn groeiende vorm door Adlène Guédioura twee keer knap van scoren te houden. Jeffrey Bruma speelde het laatste half uur. De achttienjarige Jong Oranje-international verving de licht gekwetste Zjirkov.

Arsenal-Sunderland 2-0Arsenal was op alle vlakken heer en meester over Sunderland, maar kwam wederom moeizaam tot scoren. Daarom bleef het lang onzeker of The Gunners met de winst aan de haal gingen. De ploeg van Arsène Wenger kreeg kans op kans, maar alleen het doelpunt van Nicklas Bendtner bleef lang eenzaam op het scorebord staan.

De Deense aanvaller rondde een voorzet van Emmanuel Eboué af. Bendtner, Cesc Fabregas, Samir Nasri en Theo Walcott lieten diverse kansen op uitbreiding van de score liggen. Pas in de blessuretijd zorgde Fabregas voor opluchting. De Spaanse middenvelder ging neer in het strafschopgebied van Sunderland na een overtreding van Anton Ferdinand en benutte de strafschop zelf met verve.

West Ham United-Hull City 3-0West Ham United is zich langzaam uit de degradatiezone van de Premier League aan het ontvluchten. Tegen Hull City - waar Jan Vennegoor of Hesselink negentig minuten lang hard werkte, maar weinig uit kon richten - kwam het al drie minuten op voorsprong via Valon Behrami. De tweede gele kaart voor Hull's Craig Fagan, kort na rust, maakte het nog makkelijker voor de ploeg van Gianfranco Zola. Goals van Carlton Cole en Julien Faubert zorgden voor een 3-0 eindstand.