Drogba reddende engel voor Hiddink en Chelsea

Het Chelsea van Guus Hiddink bleef dankzij Didier Drogba zonder puntenverlies. Robin van Persie zag als bankzitter Arsenal de improductieve periode beëindigen.

Portsmouth-Chelsea 0-1Chelsea is in drie dagen tijd voor de tweede keer ontsnapt aan puntenverlies. Moest Wigan Athletic er zaterdag in de laatste minuut aan geloven, Portsmouth moest zich in de 78ste minuut gewonnen geven. Didier Drogba besliste het duel op Fratton Park in het voordeel van Chelsea door een afvallende bal keurig in de verre hoek te schieten. De Ivoriaanse spits was de reddende engel voor manager Guus Hiddink, die ook dank verschuldigd was aan keeper Petr Cech. De Tsjech behoedde met enkele knappe reddingen Chelsea voor een achterstand.

Liverpool-Sunderland 2-0Liverpool bleef in het spoor van Chelsea door Sunderland in de tweede helft naar een 2-0 nederlaag te spelen. Doelpunten van David N'Gog en Yossi Benayoun maakten een einde aan de aspiraties van The Black Cats, die voor rust op Anfield hadden verzuimd een voorsprong te nemen. Kenwyne Jones kreeg de bal alleen voor keeper José Reina niet in het Liverpool-doel. Voor The Reds betekende de zege een einde aan een slechte reeks die de titelkansen danig heeft verkleind. Op doelsaldo moet Liverpool de tweede plaats aan Chelsea laten.

West Bromwich Albion-Arsenal 1-3Na vier duels zonder doelpunten slaagde Arsenal er weer in het net te vinden. Al na vier minuten brak Niklas Bendtner de ban voor The Gunners, die ondanks de gelijkmaker van Chris Bunt weinig te duchten hadden van West Bromwich Albion. In de eerste helft had de formatie van Arsène Wenger de klus geklaard dankzij doelpunten van Kolo Touré en Bendtner. Na rust bleven de doelpunten achterwege. Robin van Persie bleef de hele wedstrijd op de bank.