Drogba: 'Nieuwe generatie geeft ons energie'

Reacties

Didier Drogba en Wilfried Bony waren tegen Japan (2-1 zege) de blikvangers namens Ivoorkust , al wijzen de ervaren aanvallers van respectievelijk Galatasaray en Swansea City vooral naar de nieuwe generatie.

Drogba: 'Nieuwe generatie geeft ons energie'

Met name Serge Aurier kon rekenen op lovende woorden van Drogba. 'Aurier is de beste rechtsback van de Franse competitie en kan de stap naar bijvoorbeeld de Premier League zeker aan', zegt de voormalige spits van Chelsea over de jongeling van Toulouse.

De 21-jarige verdediger bereidde zowel de gelijkmaker van Wilfried Bony als de winnende treffer van Gervinho voor. 'De voorzet van Serge was perfect', zegt Bony. 'Ik hoefde alleen maar mijn hoofd er tegen aan te zetten.'

Drogba is vooral blij dat de nieuwe generatie zich laat gelden tijdens de eindronde in Zuid-Amerika. 'Het is mooi om te zien dat de jonge spelers het zo goed doen. Ze geven de oudere spelers ook energie', aldus de fysiek sterke spits, die zelf weer op mooie woorden kon rekenen van bondscoach Sabri Lamouchi.

'Of hij nu in de basis staat of invalt, hij kan een wedstrijd helemaal op z'n kop zetten. Hij keerde het helemaal om', zegt Lamouchi over Drogba. De Franse manager was tevreden met de zwaarbevochten zege, al was de openingsfase zeer zwak. 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd en kregen een doelpunt tegen door een verdedigingsfout.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.