Drogba keert na twee jaar terug op het oude nest

Reacties

Didier Drogba keert terug bij Chelsea. Hij was een vrij man, nadat zijn contract met Galatasaray deze zomer afliep. De Ivoriaan tekende een verbintenis die hem voor minimaal één jaar in Londen houdt.

Drogba keert na twee jaar terug op het oude nest

In de zomer van 2012 verruilde Drogba Chelsea voor Shanghai Shenhua. In zijn laatste wedstrijd voor de Londenaren maakte hij een doelpunt en benutte hij de winnende strafschop in de Champions League-finale tegen Bayern München. Maar al na een halfjaar vertrok de nu 36-jarige spits uit China, waarna hij aan de slag ging bij Galatasaray.

Didier Drogba werd in 2004 door Chelsea weggekocht bij Olympique Marseille.
Didier Drogba werd in 2004 door Chelsea weggekocht bij Olympique Marseille.

In 2004 werd de spits door Chelsea weggekaapt bij Olympique Marseille. In de acht jaar dat hij op Stamford Bridge actief was, veroverde hij drie keer de landstitel, won hij vier keer de FA Cup, twee keer de League Cup en won hij in 2012 de Champions League. Daarnaast werd hij in 2007 en 2010 topscorer van de Premier League.

Deze zomer was hij actief op het WK. Drogba startte één keer in de basis en viel twee keer in, maar hij kon met zijn inbreng niet voorkomen dat Ivoorkust al in de groepsfase werd uitgeschakeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.