Drogba hoopt Ivoorkust nu wél Afrika Cup te schenken

Didier Drogba hoopt tijdens de Afrika Cup van 2013 met Ivoorkust nu eindelijk eens de eindzege op te eisen. Tijdens zijn vorig vier deelnames liepen die ambities telkens spaak, mede door enkele missers van de 34-jarige aanvaller zelf.

Drogba hoopt Ivoorkust nu wél Afrika Cup te schenken

'We hebben een team dat tot grootse dingen in staat is op de Afrika Cup van 2013. Het zou geweldig zijn om de beker nu te winnen. Want eerlijk gezegd worden we er wel moe van om elke keer te verliezen', vertelt Drogba op de FIFA-website.

De recente historie van Les Eléphants op het Afrikaanse landentoernooi is geen gelukkige. In de edities van 2006, 2008, 2010 en 2012 behoorde Ivoorkust telkens tot de favorieten, maar kon het die rol nimmer waarmaken.

In 2006 en 2012 reikten Drogba en consorten wel tot de eindstrijd, maar waren respectievelijk Egypte en Zambia te sterk na strafschoppen. Zeven jaar geleden was Drogba met een misser in de serie medeverantwoordelijk voor het verlies, een jaar terug verzuimde hij Ivoorkust in de reguliere speeltijd langs Zambia te schieten. Hij schoot zijn strafschop hoog over.

De editie van 2013 in Zuid-Afrika is mogelijk de laatste kans voor Drogba om met de Gouden Generatie, waartoe onder anderen ook ex-Feyenoorder Salomon Kalou en de geboerders Kolo en Yaya Touré worden gerekend, een prijs te pakken met zijn land. Tijdens het volgende toernooi in 2015 in Marokko is Drogba ruim 36 jaar oud.

Drogba beseft dat Ivoorkust na de overwinning in het tweeluik op Senegal in de kwalificatie ook nu weer favoriet voor de eindzege is. 'We hebben samen gestreden, iedereen gaf zichzelf volledig. Daardoor hebben we gewonnen. Nu verwacht iedereen een prijs. We hopen de beker ditmaal wél aan ons land te kunnen schenken.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's