Drievoudig wereldkampioen Kroos: 'Dit is fantastisch'

Reacties

Geen speler ter wereld heeft zo'n succesvol jaar achter de rug als Toni Kroos. Met Real Madrid kroonde hij zich gisteravond voor de derde keer in een jaar tot wereldkampioen.

Drievoudig wereldkampioen Kroos: 'Dit is fantastisch'

Met Real won Kroos gisteren de finale van het WK voor clubs met 2-0 van het Argentijnse San Lorenzo. Precies een jaar eerder werd Kroos met zijn toenmalige club Bayern München ook al kampioen van de wereld, terwijl hij tussendoor met Duitsland ook nog 'even' het WK in Brazilië won.

'Dit is fantastisch', jubelde Kroos na afloop dan ook. 'Dit is iets wat je niet zomaar bereikt. Dat het me is gelukt voor de tweede keer op rij deze prijs te winnen, maakt me enorm trots. Het is een prachtige afsluiting van een sensationeel jaar.'

Kroos is pas 24, maar werd dus al drie keer wereldkampioen, won de Champions League en werd drie keer kampioen van Duitsland. De Spaanse titel is de volgende prijs die op zijn verlanglijstje prijkt. 'Atlético Madrid en Barcelona zijn onze grootste rivalen. Het gaat ontzettend zwaar worden, maar ik kijk uit naar de strijd. We moeten zorgen dat we onze huidige vorm vasthouden', sloot hij af.

Ancelotti
'2014 is voor Real Madrid een onvergetelijk jaar geweest', zei trainer Carlo Ancelotti, die met De Koninklijke de Champions League, beker en de Europese Super Cup won, na het binnenhalen van de wereldtitel. 'We hopen van 2015 net zo'n geweldig jaar te maken. We verkeren in hele goede vorm.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.