'Drie punten, nummer 100 én Sportman van het Jaar'

Reacties

Arjen Robben is dolgelukkig met zijn uitverkiezing als Sportman van het Jaar 2014. 'Ik ben enorm trots, dit is heel speciaal', aldus de aanvaller van Bayern München.

'Drie punten, nummer 100 én Sportman van het Jaar'

'Ook omdat er veel Nederlandse sporters gouden medailles hebben gewonnen tijdens de winterspelen', zegt Robben op de clubwebsite. 'Het is een groot compliment voor een fantastisch jaar.'

Robben werd dinsdagavond tijdens het Sportgala van NOC*NSF verkozen tot Sportman van het Jaar 2014. De Jaap Eden Award ging naar de aanvaller van Bayern München en het Nederlands elftal, die vorig jaar nog werd afgetroefd door turner Epke Zonderland.

Prachtig
Een bijzondere avond, maar niet alleen vanwege de persoonlijke titel. Zijn ploeg won namelijk met 2-0 van SC Freiburg, terwijl de reserve-aanvoerder van Oranje zijn honderdste doelpunt in het shirt van Der Rekordmeister maakte. 'Prachtig. Drie punten, nummer honderd en Sportman van het Jaar', aldus Robben. 'Ik hoop deze lijn door te trekken.'

Robben droeg zijn honderdste doelpunt op aan zijn teamgenoten van Bayern. 'Het is niet echt mijn doelpunt. Het was een fantastische aanval waarbij Franck Ribéry de bal panklaar neerlegde', aldus Robben. Het was voor de Duitse topclub alweer de dertiende competitiezege van dit seizoen. Bayern München speelde pas drie keer gelijk en incasseerde ook pas drie (!) tegentreffers.

Select gezelschap
Behalve Robben waren Ruud Gullit (1987), Abe Lenstra (1951 en '52) en Johan Cruijff (1973 en '74) tot dinsdag de enige Nederlandse voetballers die tot Sportman van het Jaar werden verkozen. Nu hoort Robben daar dus ook bij. Hij bekroonde zo een avond waarop ook het gehele Nederlands elftal (Sportploeg van het Jaar), Louis van Gaal (Sportcoach van het Jaar) en Robin van Persie (Sportmoment van het Jaar) in de prijzen vielen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.