Drie goals en een acht voor Thomassen en Van de Streek

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld. Tijdens de elfde speelronde waren Jordy Thomassen, Sander van de Streek en Yener Arica de uitblinkers.

Drie goals en een acht voor Thomassen en Van de Streek

Zowel Thomassen van Helmond Sport als Van de Streek van SC Cambuur scoorde de afgelopen speeldag drie keer. Beide schutters kregen een acht als beloning. De prestatie van Thomassen, uit bij De Graafschap, was het meest bijzonder.

Topdrie van de week

Jordy Thomassen (Helmond Sport)               8
Bij FC Den Bosch en bij RKC Waalwijk was het mondjesmaat al te zien dat Jordy Thomassen specifieke kwaliteiten had als spits. Alleen kwam het er maar heel sporadisch uit. Vanaf zijn elfde speelde hij bij de Bossche club, maar afgelopen zomer pikte Helmond Sport hem op. De 23-jarige Brabander beleefde vrijdag in Doetinchem zijn mooiste moment tot nu toe. Drie goals, waarvan de derde een bijzonder knappe was, maakte hij op een lege Vijverberg.

Sander van de Streek (SC Cambuur)    8
Sander van de Streek bewees al een prima Eredivisie-speler te zijn, maar vertoeft met Cambuur gewoon een niveau lager. Een week eerder zat hij zich onder trainer Rob Maas nog te verbijten op de bank, maar onder het interim-duo Sipke Hulshoff/Arne Slot mocht hij als spits opdraven omdat Michiel Hemmen en Martijn Barto geblesseerd waren. Van de Streek liet zien dat hij een prima optie is in de punt van de aanval en gaf de Friese club weer hoop op betere tijden.

Yener Arica (Almere City FC) 7,5
Bilal Yener Arica is een Turks-Nederlandse voetballer die dit seizoen furore maakt bij Almere City FC. Tegen Dordrecht maakte de 24-jarige aanvallende middenvelder al zijn zesde goal van het seizoen. Arica speelde tien jaar in de jeugdopleiding bij Ajax om in 2013 naar Turkije te vertrekken. Van een doorbraak in Amsterdam kwam het niet, waarop hij het probeerde bij Altinordu SK en Kayserispor. Via een omweg is hij nu terug en hoe. Arica maakt indruk in Almere.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.