Dreun tegen Tottenham zeldzaam groot voor Twente

Het 4-1 verlies dat FC Twente woensdagavond tegen Tottenham Hotspur leed tijdens de tweede speelronde in de groepsfase van de Champions League, is een van de grootste uitnederlagen in de Europa Cup-historie van de Tukkers.

Dreun tegen Tottenham zeldzaam groot voor Twente

FC Twente verloor slechts drie keer een Europese wedstrijd buiten Enschede met een nóg grotere marge. Voor het laatst gebeurde dat op 18 december 2008 op bezoek bij Paris SG, waar de ploeg uit Enschede met 4-0 van het veld stapte.

Het duel tussen Tottenham en FC Twente leverde ook een primeur op. Voor het eerst sinds de start van het miljoenentoernooi in het seizoen 1992/93 kreeg één ploeg (in dit geval Tottenham) drie penalty's toegewezen. The Spurs benutten er twee, door toedoen van Roman Pavlyuchenko. Rafael van der Vaart zag zijn inzet worden gekeerd door Twente-doelman Nikolay Mihaylov.

In totaal kenden de scheidsrechters tijdens de zestien wedstrijden van de tweede speelronde dertien keer een strafschop toe. Dat betekent een nieuw record in de Champions League. Het vorige record dateerde van de jaargang 2000/01, toen er op de eerste speelronde tien penalty's werden gegeven. <br /><br /><br /> <br /><br />

Bekijk hier al onze video's