Drenthe maakt het verschil voor Hércules Alicante

Hércules Alicante kan wat rustiger ademhalen in de strijd om handhaving. Royston Drenthe was de gevierde man bij de gepromoveerde formatie.

Hércules Alicante-Real Sociedad 2-1Antoine Griezmann bracht Real Sociedad in de eerste helft verdiend op voorsprong. Na rust had Hércules Alicante zes minuten nodig om orde op zaken te stellen. David Trezeguet gaf de thuisploeg met een buitenspeldoelpunt een daverende start van de tweede helft, waarna Royston Drenthe voor het volgende hoogtepunt tekende. De oud-Feyenoorder krulde een vrije trap in het Sociedad-doel en kroonde zich daarmee tot matchwinner.

Real Zaragoza-Sevilla 1-2Jiri Jarosik wacht een slechte nacht. De ervaren Tsjech was verantwoordelijk voor de nederlaag die Real Zaragoza op eigen veld leed. Zijn fout bood invaller Álvaro Negredo de kans in de laatste minuut Sevilla aan een 2-1 overwinning te helpen. Luis Fabiano en Nicolás Bertolo deden eerder van zich spreken.

Málaga-Levante 1-0Levante verdiende meer dan de kleine nederlaag in het degradatieduel met Málaga. Eliseu maakte na ruim een uur het enige doelpunt in La Rosaleda, waardoor trainer Manuel Pellegrini bij zijn debuut op de bank van Málaga direct succes had. Foto: VI Images