Drenthe en Quincy niet meer in beeld bij PEC Zwolle

Reacties

Na het huren van vleugelaanvaller Queensy Menig (19) van Ajax is PEC Zwolle voorlopig uitgewinkeld. De keuze van de Overijsselse club voor de jeugdinternational betekent dat Royston Drenthe en Quincy Owusu-Abeyie (foto) niet meer in beeld zijn.

Drenthe en Quincy niet meer in beeld bij PEC Zwolle

'Maar aan de gesprekken met beide jongens hebben we echt een goed gevoel overgehouden, dus zeg nooit nooit', aldus technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC tegen Voetbal International.

Hij legt uit waarom Menig de voorkeur genoot. 'Het grote voordeel is dat Queensy direct inzetbaar is. Hij heeft een goede voorbereiding gedraaid bij Ajax. Die jongen is hartstikke talentvol, hij heeft het vorig jaar in de Jupiler League bij Jong Ajax al prima gedaan en wij denken dat hij er nu ook kan staan in de Eredivisie.'

Mogelijk vindt Boban Lazic (21), die eveneens voorin op de flanken uit de voeten kan en al de hele voorbereiding op proef is, ook nog onderdak bij PEC. Het zal dan gaan om een klein contractje, mogelijk zelfs op amateurbasis.

Voor de rest is de Eredivisionist – die eind vorige week de transfervrije Dirk Marcellis (27) voor een jaar vastlegde – voorlopig klaar. Nijkamp: 'We zitten in categorie 1 en ons budget is op. In een ideale wereld zouden we er achterin bijvoorbeeld best nog een speler bij willen hebben, maar daar is nu geen sprake van. Wij komen pas weer in actie als we zelf een speler hebben verkocht.'

Voor de middenvelders Jesper Drost en Mustafa Saymak bestaat volop interesse, maar tot op heden is er nog geen concreet bod binnengekomen in Zwolle. Volgens Nijkamp geldt de voorlopige winkelstop ook voor de keeperspositie. Tot nader order zal Kevin Begois dus fungeren als eerste keus tussen de palen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.