Dreigementen dwingen Hettinga tot vertrek

Reacties

Anne Hettinga legt zijn functie als voorzitter van het Stichtingsbestuur van SC Heerenveen per direct neer. 'Ik wil mijn gezin en mezelf niet langer blootstellen aan de omstandigheden van de afgelopen 48 uur', luidt zijn verklaring op de clubsite van de Friezen.

Dreigementen dwingen Hettinga tot vertrek

De bestuurder werd donderdagavond verrast met een bezoekje van tientallen ontevreden supporters. Die kwamen hun onvrede uiten bij het huis van de voorzitter van het Stichtingsbestuur. Het noopte hem er twee dagen later toe zijn functie per direct neer te leggen.

'Dit besluit is genomen in overleg met de betrokken verantwoordelijken voor veiligheid', verklaart Hettinga zijn besluit. Vanuit de club werden de aanhangers vrijdag in de vorm van een bericht op de clubsite al tot kalmte gemaand. 'We begrijpen de onrust, maar wij vinden het ontzettend vervelend dat mensen in hun privésituatie hiermee geconfronteerd worden', liet voorzitter Jelko van der Wiel optekenen.

Feanrevolutie
Het rommelt al geruime tijd op de Friese burelen. De bestuurders gaan rollebollend over straat en de club staat er slechter voor dan vóór de Feanrevolutie. En voordat er gesproken werd over een Chinese investeerder, kondigde Hettinga al aan dat er één of meer personen uit de dagelijkse leiding moesten verdwijnen. Daarmee doelde hij destijds op een vertrek van Van der Wiel.

'We hebben liever dat het altijd rustig is, maar het is inherent aan een voetbalbedrijf dat het af en toe ónrustig is', zei Hettinga destijds. 'We houden er wel rekening mee dat door het besluit van het Stichtingsbestuur de onrust even toeneemt, maar we kunnen nu niet anders. Bovendien verwachten we dat de rust snel terugkeert. Waarop dat gebaseerd is? Op ervaring.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.