Draxler schiet Schalke naar halve finale DFB Pokal

Schalke heeft zich ten koste van FC Nürnberg geplaatst voor de halve finale van de DFB Pokal. De ploeg van trainer Felix Magath had daar een verlenging voor nodig.

De thuisploeg keek al na vier minuten spelen tegen een achterstand aan door een doelpunt van Julian Schieber. Dat kwam Schalke op een snerpend fluitconcert van de eigen aanhang te staan. Mario Gavranovic, de vervanger van de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar, maakte nog binnen het kwartier gelijk.

Schalke herpakte zich en gesterkt door de gelijkmaker dwong het een aantal kansen af, maar twee grote mogelijkheden waren aan Rául niet besteed. Daar betaalde Schalke de tol voor toen Julian Schieber op het halfuur voor de 1-2 zorgde.

Binnen een kwartier na rust tekende Ivan Rakitic op aangeven van Rául voor de gelijkmaker. Daar bleef het bij, waardoor verlenging volgde. Lang leek het erop dat strafschoppen de beslissing moesten brengen, maar de zeventienjarige Julian Draxler besliste anders. Een minuut voor tijd zorgde hij met een schitterende afstandsknal voor de 3-2 overwinning, waardoor een plaats in de halve finale van het bekertoernooi een feit is. Foto: VI Images