Draxler doet De Bruyne vergeten bij CL-start Wolfsburg

Reacties

VfL Wolfsburg is zijn tweede deelname aan de Champions League goed begonnen. Tegen CSKA Moskou was een treffer van Julian Draxler genoeg: 1-0. Daardoor gaat de club van Bas Dost na de eerste speelronde samen met PSV aan kop in Groep B.

Draxler doet De Bruyne vergeten bij CL-start Wolfsburg

Vooraf gingen de gedachten terug naar het tot nu toe enige CL-optreden van Wolfsburg. In 2009/10 eindigde het achter Manchester United en CSKA als derde in de poulefase, ondanks een goed begin tegen de Russen (3-1). De nummer twee van Duitsland acht zichzelf dit jaar in staat het beter te doen, al vertrokken vlak voor het sluiten van de markt Kevin De Bruyne en Ivan Perisic nog naar Manchester City en Internazionale.

Wolfsburg trok Draxler aan als vervanger van de Belg. De van Schalke 04 overgekomen nummer 10 bewees tijdens zijn tweede optreden als ploeggenoot van Dost meteen zijn waarde. In de veertigste minuut werkte Draxler de bal in het doel van de tot dan toe onklopbare Igor Akinfeev. De 21-jarige aanvallende middenvelder had de aanval zelf opgezet en vervolgens uit een voorzet van Ricardo Rodríguez eerst nog op de handen van Akinfeev gekopt.

Tot dat doelpunt had Akinfeev al diverse keren ingegrepen, onder meer bij een grote kans van André Schürrle. Ook Dost had het vizier bij zijn Champions League-debuut niet op scherp staan, waardoor trainer Dieter Hecking na rust Nicklas Bendtner bracht als zijn vervanger. Met de Deen in het elftal bleef Wolfsburg gevaarlijk zonder nogmaals te scoren. Omdat CSKA daar in de slotfase geen gebruik van maakte, staan de Duitsers na één duel tweede in Groep B, vlak achter PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.