Dramatische WK-afgang voor titelhouder Italië

Bekijk hier de samenvatting van het spectaculaire duel tussen Slowakije en Italië.

Dramatische WK-afgang voor titelhouder Italië

Italië sneuvelde op een ontluisterende manier in de groepsfase van het WK. Slowakije legde de pijnpunten van de kampioen bloot (3-2) en is een mogelijke opponent van Nederland.

In de eerste helft was Italië al een karikatuur van zichzelf. De Squadra Azzurra staat te boek als een ploeg die een sterke defensie als basis heeft voor successen. Maar in het laatste groepsduel in Zuid-Afrika maakte de regerend kampioen een kwetsbare indruk.

De openingstreffer halverwege de eerste helft was tekenend. Juraj Kucka kreeg de bal in de schoot geworpen van Daniele De Rossi. Met één pass was de Italiaanse defensie gezien, met de 1-0 van Robert Vittek als pijnlijke resultaat voor de Azzurri.

Ook de tweede treffer van Slowakije was geen toonbeeld van traditioneel verdedigen volgens Italiaans recept. Giorgio Chielini liet zich bij de eerste paal verrassen door Vittek. De aanvaller verdubbelde Slowakije in de 73ste minuut de marge. Gezien het spelbeeld was die stand allerminst onterecht.

Pas in het laatste kwartier wekte Italië de indruk niet via een zijdeur het WK-podium te willen verlaten. Antonio Di Natale bracht in de 82ste minuut de spanning terug, waar invaller Fabio Quagliarella eerder zijn poging op de doellijn zag stranden op de knie van verdediger Martin Skrtel,

Dankzij de 3-1 van invaller Kamil Kopunek kon Slowakije zeven minuten later wat rustiger adem halen. Dat veranderde door een schitterende treffer van Quagliarella in blessuretijd. Zijn fraaie schot van afstand was een pleister op de wonde, ook doordat Simone Pepe in de laatste seconden de kans op de finale ontsnapping liet liggen.

Slowakije is waarschijnlijk de volgende tegenstander in de achtste finale. De ploeg van bondscoach Vladimir Weiss eindigde achter Paraguay als tweede, hetgeen een duel oplevert tegen de winnaar van Groep E. Italië werd laatste in de groep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen