Dramatische start Heerenveen helpt FC Utrecht

Reacties

FC Utrecht heeft het bekersucces in het Abe Lenstra Stadion een vervolg gegeven. SC Heerenveen groef met een dramatische start het eigen graf (0-4).

Dramatische start Heerenveen helpt FC Utrecht

De verklaring voor de opmerkelijke uitslag was te vinden in een dramatisch eerste half uur van SC Heerenveen. De Friese formatie speelde helemaal niets klaar en mocht zich gelukkig prijzen dat FC Utrecht slechts één keer had gescoord. Alleen Andreas Ludwig (foto) was erin geslaagd keeper Erwin Mulder te passeren, waar onder anderen Ruud Boymans en Sébastien Haller zich geen killer toonden.

De gang van zaken zorgde voor frustratie bij Heerenveen. Dat kwam nadrukkelijk naar boven bij Joey van den Berg, die na een keiharde charge op de benen van Haller al na een half uur de kleedkamer kon opzoeken. De middenvelder evenaarde met zijn rode kaart een Eredivisie-record van Gregoor van Dijk, die ook zeven keer van het veld werd gestuurd.

Opvallend genoeg kwam er na de uitsluiting van Van den Berg weer vuur in de Friese ploeg, die uit de winterslaap ontwaakt zowaar ook gevaarlijk werd. Sam Larsson onderstreepte dat vijf minuten voor rust. Maar zijn fraaie schot eindigde buiten bereik van keeper Robbin Ruiter op de paal.

SC Heerenveen liet zich ook van een agressievere kant zien. Zo liet spits Mitchell Te Vrede, die de voorkeur had gekregen boven Henk Veerman, zijn arm te veel zwaaien in een luchtduel. Slachtoffer van de onbestrafte actie was Timo Letschert. De verdediger moest uiteindelijk kort na rust afhaken met een dik oog.

Ook de aangeslagen Haller moest voortijdig naar de kant bij FC Utrecht. Het kwam het spel van de gasten allerminst ten goede. In een onvriendelijke wedstrijd, waarin scheidsrechter Serdar Gözübüyük naast de rode kaart ook vijf gele kaarten uitdeelde, mocht SC Heerenveen daardoor blijven hopen op een positieve uitkomst.

Pas een kwartier voor tijd deelde FC Utrecht de genadeklap uit. Willem Janssen bracht met het hoofd Boymans in stelling. De spits schoof de 0-2 binnen om twee minuten later op aangeven van Ruben Ligeon de score verder op te voeren. Christian Kum tekende tegen zijn oude club voor het Utrechtse sluitstuk.

Door de overwinning gaf FC Utrecht niet alleen een vervolg aan het midweeks bekersucces tegen VVSB, maar is het ook geklommen naar de derde plaats. SC Heerenveen moet de wonden likken als nummer twaalf in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.