Dramatische start 2013 leidt tot crisisberaad bij Twente

De spelers van FC Twente en trainer Steve McClaren hebben maandag de koppen bij elkaar gestoken. Aanleiding voor het crisisberaad was de zegeloze reeks van vier duels in 2013 en het slechte spel van zondag op bezoek bij PEC.

Dramatische start 2013 leidt tot crisisberaad bij Twente

De 1-1 remise, waarin FC Twente geen moment het eigen niveau haalde, was een vervolg op al drie duels zonder overwinning. De Tukkers startten 2013 als gedeeld koploper met PSV, maar speelden eerst doelpuntloos gelijk tegen RKC en Feyenoord alvorens vorige week met 2-4 werd verloren van FC Utrecht. Het puntenverlies bij PEC paste in dat patroon.

Niet alleen de resultaten, maar ook het vertoonde spel zijn reden voor zorg. In Zwolle kwam ook een gebrek aan creativiteit aan het licht. Het teleurstellende gelijkspel leidde al tot oproer bij de fans, die zondag een half uur lang spraken met trainer McClaren en verdediger Edson Braafheid.

'Wij begrijpen hun frustratie en teleurstelling heel goed. We zijn zelf ook niet tevreden over ons spel en de behaalde resultaten in de laatste wedstrijden. Dit is niet de standaard die bij FC Twente past', vertelde de Engelse coach al.

Door de uitschakeling in de Europa League en het KNVB-bekertoernooi kan Twente zich volledig focussen op een ommekeer. In de komende weken treft de huidige nummer vier van Nederland Willem II (thuis), SC Heerenveen (uit) alvorens Ajax op 2 maart de opponent is.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen