Dramatische periode kent maar geen eind voor Medunjanin

Reacties

Deportivo La Coruña breekt met de overbodig geworden Haris Medunjanin. De Spanjaarden laten het contract met de dertigjarige ex-speler van onder meer AZ en Sparta Rotterdam ontbinden en daarmee komt er nog steeds geen einde aan het dramatisch verlopen jaar voor de middenvelder.

Dramatische periode kent maar geen eind voor Medunjanin

Medunjanin leek eind 2015 nog op weg naar het EK met Bosnië-Herzegovina. En dat terwijl de voormalig contractspeler van achtereenvolgens AZ, Sparta, Real Valladolid, Maccabi Tel Aviv en Gaziantepspor bij Deportivo La Coruña dit seizoen niet in de plannen van trainer Víctor Sánchez voorkwam. Best opvallend, na een debuutjaar waarin hij het leeuwendeel van de wedstrijden nog gewoon speelde en zijn steentje bijdroeg aan handhaving in de Primera División.

Hij zat nog maar tijdens één competitiewedstrijd bij de selectie van zijn Spaanse werkgever, maar kwam nog geen seconde in actie in de Primera División. Met twee optredens in het toernooi om de Copa del Rey op zak kwam hij als international, ondanks zijn gebrek aan wedstrijdritme, nog wel aan bod. Sterker nog: Medunjanin hield Bosnië in de race om een EK-ticket. Half oktober scoorde hij twee keer in de laatste groepswedstrijd tegen Cyprus (3-2 zege), wat genoeg was voor de derde plek in Groep B achter België en Wales.

Op 16 november 2015 ging alles echter alsnog fout. De Bosniërs hielden Ierland in de play-offs om een ticket naar Frankrijk in de thuiswedstrijd nog op een 1-1 gelijkspel - zonder de inbreng van Medunjanin binnen de lijnen - maar in de return bleken de Ieren die dag met 2-0 te sterk. Nog amper van die teleurstelling bekomen, gunde Sánchez Medunjanin in het bekertoernooi zijn laatste speelminuten, toen hij in het tweeluik met Llagostera de volledige 180 minuten in actie mocht komen.

Het was het laatste wapenfeit voor de balvirtuoos. Twee keer werd hij Europees kampioen met Jong Oranje (2006 en 2007) en in 2014 volgde een WK-deelname met zijn geboorteland Bosnië-Herzegovina. Alle successen uit het verleden ten spijt, nu moet hij weer helemaal opnieuw op zoek naar een beetje geluk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.