Dramatische geschiedenis herhaalt zich voor Vaz Te

Vorig seizoen speelde Ricardo Vaz Te één wedstrijd, waarna een knieoperatie volgde. Dit seizoen overkwam de Bolton Wanderers-aanvaller hetzelfde, nu na twee wedstrijden.

Dramatische geschiedenis herhaalt zich voor Vaz Te

Vaz Te kwam dit seizoen tweemaal als invaller binnen de lijnen, tegen Arsenal en Manchester United. Na een operatie aan zijn rechterknie kan de 22-jarige Portugees zich nu al richten op de nieuwe jaargang. De aanvaller is naar verwachting negen maanden uitgeschakeld.

Vorig seizoen begon het seizoen van Vaz Te ook al dramatisch. Op de openingsdag scheurde hij in het duel met Newcastle United de kruisbanden in zijn rechterknie af. Voor Vaz Te bleef het die jaargang bij die ene wedstrijd in de Premier League.

De jaren daarvoor leek Vaz Te dichtbij een een doorbraak bij The Trotters. In het seizoen 2005/06 kwam hij 22 keer binnen de lijnen en het seizoen daarop speelde Vaz Te 25 duels, waarvan de meeste als invaller.

De veelvoudig jeugdinternational van Portugal had zich dan ook ten doel gesteld dit seizoen definitief door te breken. Om die reden dwarsboomde Vaz Te afgelopen zomer een transfer op huurbasis naar Racing Santander.

Bekijk hier al onze video's