Dramatische cijfers bieden Heracles weinig hoop

Reacties

● Heracles Almelo-FC Twente werd elf keer eerder gespeeld in de Eredivisie. Slechts twee keer hield Heracles de drie punten in eigen huis (G4, V5).

Dramatische cijfers bieden Heracles weinig hoop

● De laatste overwinning van Heracles in eigen huis in de Eredivisie tegen FC Twente dateert van 20 augustus 2006 (3-0).

● In de laatste vijftien ontmoetingen in de Eredivisie (thuis en uit) won Heracles maar één keer (2-3 zege in Enschede in februari 2012).

● Heracles wist in de laatste zeven thuisduels met FC Twente nooit meer dan één doelpunt te maken. In totaal produceerden de Heraclieden in deze reeks vier goals, Twente dertien.

● Heracles Almelo pakte slechts één punt in de laatste vijf thuiswedstrijden (G1, V4).

● Heracles is de enige Eredivisieclub die dit seizoen nog niet voor eigen publiek kon scoren (twee duels). De Heraclieden scoorden tot nu toe slechts drie keer, het minste van alle Eredivisieploegen.

● De Almeloërs beleven de slechtste seizoenstart ooit met vijf verliespartijen. Het minste aantal punten van Heracles na zes duels is twee in het seizoen 1965/66.

● Acht van de laatste negen ploegen met nul punten uit de eerste vijf Eredivisieduels eindigden uiteindelijk als achttiende. Alleen MVV speelde zich in 1997/98 veilig (vijftiende).

● FC Twente is ongeslagen in de laatste vijf uitwedstrijden (alle competities – W2, G3).

● Hoewel FC Twente één van de twee ongeslagen Eredivisieclubs is dit seizoen, kent de ploeg met zeven punten uit vijf duels de slechtste seizoenstart sinds 2005/06 (toen vier punten).

● De geblesseerde Kasper Kusk creëerde meer dan twee keer zoveel kansen (dertien) als elke andere FC Twente-speler dit seizoen (Mokhtar volgt met zes).

● Heracles houdt al zeventien Eredivisieduels op rij niet de nul.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.