Dramatisch PSV vindt geen opening in muur Roda JC

Reacties

Een zeer matig PSV heeft zaterdag opnieuw puntenverlies geleden in de Eredivisie. De Eindhovenaren slaagden er niet in Roda JC Kerkrade op de knieën te krijgen. Het bleef 0-0 in Limburg, waardoor PSV zondag op een grotere achterstand kan worden gezet door Feyenoord en Ajax.

Dramatisch PSV vindt geen opening in muur Roda JC

Voorafgaand aan dit weekeinde waren slechts twee clubs langer ongeslagen in de Eredivisie dan de zes duels van Roda JC Kerkrade: Ajax (elf wedstrijden) en PSV (acht). De Limburgers, die desondanks de speelronde aanvingen op plaats zeventien, dankten die reeks vooral aan de defensie, die in de afgelopen periode nauwelijks te verschalken bleek.

In de eerste helft lag het tempo bij het ten opzichte van het vorige duel met ADO Den Haag ongewijzigde PSV te laag om de inmiddels fameuze 'Roda JC-bus' in de prak te rijden. Het was al de zevende keer dit seizoen dat PSV met een 0-0 stand de kleedkamer opzocht. De Eindhovenaren hadden in de tiende minuut een gouden zaak kunnen doen als Bart Ramselaar de bal onder controle had gekregen op aangeven van Oleksandr Zinchenko. Was dit gelukt, dan zou de middenvelder van dichtbij hebben kunnen aanleggen.

Ook Luuk de Jong manifesteerde zich. Halverwege de eerste helft vuurde de aanvaller op doelman Benjamin van Leer nadat hij zich knap vrij draaide. Vlak daarna werd De Jong na een lange bal ten onrechte teruggefloten wegens buitenspel. Vervolgens was het de beurt aan Roda JC om gevaar te stichten. Vooral Abdul Ajagun manifesteerde zich als een handenbindertje. De aanvaller kreeg een vrije schietkans na matig uitverdedigen van de bezoekers, maar zijn inzet werd geblokt door Santiago Arias.

PSV speelt dinsdag de cruciale Champions League-wedstrijd tegen FK Rostov.
PSV speelt dinsdag de cruciale Champions League-wedstrijd tegen FK Rostov.

Niet geheel verrassend kreeg en nam PSV ook na de hervatting het initiatief. Het overwicht leverde alleen nauwelijks iets op. De formatie van Cocu miste de benodigde creativiteit om de muur van Roda JC te slopen. De thuisploeg verdiende daarbij ook lof, want elke kans op een mogelijkheid voor PSV werd al snel de nek omgedraaid door de zich goed opstellende verdedigers. Tekenend was dat in de 69ste minuut drie spelers op de doellijn naast Van Leer stonden om een inzet van Siem de Jong weg te werken.

Slordig
Op dat moment had Cocu zijn vleugels Gastón Pereiro en Zinchenko al naar de kant gehaald voor Luciano Narsingh en Steven Bergwijn. Het verse bloed mocht niet baten. PSV speelde nog steeds slordig en fantasieloos. Eigenlijk bleef Roda JC eenvoudig overeind. Zo nu en dan bracht de thuisploeg de verdedigers van de landskampioen in verlegenheid bij een uitbraak. Mitchel Paulissen had in de blessuretijd zelfs de winnende op zijn schoen. Roda JC, dat de zeventiende plaats verstevigde door het verlies van Go Ahead Eagles tegen SC Heerenveen, zal het punt echter koesteren.

Zondag kunnen Feyenoord (thuis tegen Sparta Rotterdam) en Ajax (thuis tegen FC Groningen) de regerend kampioen op liefst zes punten zetten. PSV werkt nu toe naar het cruciale Champions League-duel met FK Rostov van dinsdag. De Eindhovenaren moeten winnen om na de winterstop actief te zijn in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.