Drama HSV en Van der Vaart, Hertha geeft niet thuis

Het eerste thuisduel van Hamburger SV is uitgelopen op een dramatisch verlies. Hertha BSC kon ook tegen Bayer Leverkusen een voorsprong niet vasthouden.

Hamburger SV – SC Paderborn 0-3
Rafael van der Vaart moest al na 37 minuten aangeslagen naar de kant. Het paste in de eerste helft van Hamburger SV, dat tegen promovendus SC Paderborn onvoldoende ideeën en creativiteit had om het overwicht in de score uit te drukken. Sterker nog, de gasten gingen rusten met een 1-0 voorsprong dankzij een treffer van Elias Kachunga.

Zonder de Oranje-international, die zijn entree bij het Nederlands elftal dreigt te moeten uitstellen, was het niet veel beter gesteld met HSV. Paderborn kwam nauwelijks in de problemen en sloeg in de 68ste minuut nogmaals toe. Na een fout van Artjoms Rudnevs, de vervanger van Van der Vaart, sloeg Mario Vrancic toe. In de slotfase deed Moritz Stoppelkamp de thuisploeg nog extra pijn. Na twee duels staat HSV op één punt, waar Paderborn zich met vier punten op een (gedeelde) tweede plaats in de Bundesliga terug vindt.

Bayer Leverkusen – Hertha BSC 4-2
Op bezoek bij Bayer Leverkusen was tot twee keer toe een voorsprong niet besteed aan Hertha BSC, dat ook vorige week tegen Werder Bremen (2-2) een positieve marge niet kon vasthouden.

Ton Jedvaj prees zich extra gelukkig met zijn 1-1 na vijftig minuten aangezien hij halverwege de eerste helft met een eigen goal verantwoordelijk was geweest voor de Berlijnse voorsprong. Bayer Leverkusen had minder tijd nodig om de 1-2 van Julian Schieber weg te werken. Twee minuten had Emir Spahic de stand alweer in evenwicht gebracht.

Roy Beerens (links) verliest het kopduel van Emir Spahic.

De ploeg van trainer Roger Schmidt trok uiteindelijk zelfs aan het langste eind. Invaller Julian Brandt tekende een kwartier voor het laatste fluitsignaal voor de 3-2 nadat een poging van Karim Bellarabi op de lat was gestrand. Hertha BSC, dat begon met Roy Beerens en John Heitinga in de basis, had niet de veerkracht die de thuisploeg wel had getoond. Bellarabi onderstreepte dat nog met 4-2 voor Bayer, dat met twee zeges de ranglijst aanvoert.

VfL Wolfsburg – Eintracht Frankfurt 2-2
De spitsendiscussie bij VfL Wolfsburg ging ten koste van Bas Dost, die zaterdag voor het duel met Eintracht Frankfurt op de tribune moest plaatsnamen. Maar ook zijn concurrenten deden niet van zich spreken. Ivica Olic noch zijn vervanger Nicklas Bendtner was productief. De doelpunten kwamen van Naldo en Maximilian Arnold. Genoeg voor de eerste zege van het seizoen was het niet. Eintracht Frankfurt pakte een punt dankzij Vaclav Kadlec, die in de slotfase koud in het veld als vervanger van Lucas Piazon de 2-2 maakte.