Drama FC Utrecht: ook Van der Gun maanden afwezig

In navolging van Edouard Duplan is ook Cedric van der Gun (34) de komende maanden uit de roulatie. De aanvoerder van FC Utrecht kampt met een scheurtje in de buitenmeniscus van zijn rechterknie.

Drama FC Utrecht: ook Van der Gun maanden afwezig

Evenals Duplan, die in het verloren Europa League-tweeluik (tweede voorronde Europa League) met het Luxemburgse Differdange 03 een gebroken middenvoetsbeentje opliep, wordt Van der Gun woensdag al geopereerd. Daarna is hij drie tot vier maanden uit de roulatie.

Behalve de twee ervaren krachten is ook verdediger Kenny Teijsse voorlopig nog niet beschikbaar voor trainer Jan Wouters. Hij hield aan een training van vorige week beschadigde enkelbanden over, waardoor hij zeker vijf tot zes weken niet van de partij zal zijn.

Door het blessureleed is het drama voor FC Utrecht compleet. Niet alleen moest Wouters noodgedwongen afscheid nemen van vertrokken vaste waarden als Mike van der Hoorn, Anouar Kali en Jan Wuytens, de uitschakeling tegen het nietige Differdange kwam eveneens hard aan in de Domstad.

Tot overmaat van ramp is FC Utrecht ondanks de genoemde transfers ook nog eens niet in staat op de transfermarkt adequate vervangers binnen te halen. Financieel is dat niet mogelijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen