Dragtsma: 'Grote uitdaging tegen FC Twente te spelen'

In Finland kijkt FC Inter al reikhalzend uit naar de dubbele Europese confrontatie met FC Twente. De Tukkers moeten in de eerste ronde van de Europa League afrekenen met het nietige UE Santa Coloma uit Andorra. De winnaar neemt het vervolgens op 19 en 26 juli op tegen FC Inter, de club van trainer Job Dragtsma.

Dragtsma: 'Grote uitdaging tegen FC Twente te spelen'

'Dat het FC Twente wordt, is wel met zekerheid vast te stellen', zegt de voormalig coach van FC Volendam in gesprek met VI, wetende dat UE Santa Coloma qua niveau gelijk staat aan tweede of derde klasse amateurvoetbal in Nederland.

De huidige nummer twee van Finland, waar Pim Bouwman op het middenveld voetbalt, is voor de tweede ronde rechtstreeks geplaatst. 'Voor ons is het een grote uitdaging tegen een team uit een écht voetballand te spelen', zegt Dragtsma.

'Ik bedoel, we hadden ook zomaar in Kazachstan terecht kunnen komen. Door de jaren heen is er met FC Twente een goede band ontstaan. Jan van Staa (scout, red.) komt hier geregeld kijken. En zelf ben ik onlangs nog bezig geweest met een speler uit het tweede elftal van Twente, helaas koos hij voor een Duitse club uit een van de lagere divisies.'

'Voor FC Inter is FC Twente een van de zwaarst mogelijke tegenstanders. Maar spelen tegen zo'n club geeft een seizoen iets extra's. En als voordeel hebben wij dat we midden in de competitie zitten, terwijl FC Twente alleen nog maar vriendschappelijke wedstrijden heeft gespeeld.' (Vincent Okker) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's