Doumbia schiet AS Roma naar tweede plaats

Reacties

AS Roma maakt nog steeds kans op directe kwalificatie voor de Champions League. Dankzij een minimale 2-0 zege op Genoa nemen de Romeinen in ieder geval tijdelijk de tweede plaats over van stadgenoot Lazio.

Doumbia schiet AS Roma naar tweede plaats

Seydou Doumbia maakte het verschil voor Roma. De 27-jarige Ivoriaan kende een moeilijke start in Rome, maar lijkt eindelijk de smaak te pakken te hebben. Vorige week maakte de winterse aankoop in het uitduel met Sassuolo (0-3) zijn eerste doelpunt voor Roma, nu schoot hij vlak voor rust zijn elftal op voorsprong tegen Genoa, dat zesde staat in de Serie A.

Na een uur moest Doumbia zich met een blessure laten vervangen. Alessandro Florenzi stelde na een counter in de extra tijd de zege veilig: 2-0. Hierdoor staat de ploeg van trainer Rudi Garcia in ieder geval tijdelijk tweede. Stadgenoot Lazio heeft twee punten minder, maar nog wel een wedstrijd tegoed. Ook de derde plaats biedt toegang tot de Champions League, maar dan moet Roma in de voorrondes beginnen. Nummer vier Napoli, dat een duel minder speelde, heeft acht punten minder dan de Giallorossi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.