Doumbia en Vágner Love schitteren bij zege CSKA

CSKA Moskou blijft dankzij zijn eerste groepszege in de Champions League kans houden om Europees te overwinteren. Fraaie goals van Seydou Doumbia (foto) en Aleksandrs Cauņa volstonden voor de 3-0 zege op Trabzonspor, dat na twee speelronden nog koploper was met vier punten.

In het troosteloze Luzhniki stadion was al snel duidelijk dat CSKA Moskou met zijn aanvallers Vágner Love en Doumbia aanvallend veel meer had in te brengen dan de bezoekers. Waar Halil Altintop aan de zijde aan Trabzonspor zelden in het spel werd betrokken, was het CSKA-duo dikwijls op de counter gevaarlijk. Met als resultaat twee assists van Vágner Love en het derde en vierde doelpunt van Doumbia in de Champions League.

Hoogtepunt vormde het hakje van Vágner Love in de 29ste minuut, waarmee hij zijn kompaan lanceerde; alleen voor de keeper bleef Doumbia koel. Daarmee verzilverde CSKA zijn eerste de beste aanval nadat Trabzonspor-verdediger Arkadiusz Glowacki zijn goal even eerder wegens buitenspel zag afgekeurd. Ook Doumbia’s tweede (individuele actie afgerond via buitenkantje rechts over de keeper) vijf minuten vóór tijd was fraai.

Na de 1-0 drongen de Turken wel aan, hadden zelfs iets meer balbezit. Maar het team van coach Senol Günes, tijdens de eerste speelronde nog stuntend bij Internazionale (0-1 zege), hield het bij gebrek aan afspeelmogelijkheden vooral bij afstandsschoten van Adrian Mierzejewski en Gustavo Colman.

Bovendien had Trabzonspor nog het geluk dat Glowacki vóór rust slechts geel kreeg na het neerhalen van zijn doorgebroken tegenstander. CSKA’s tweede goal – invaller Cauņa rondde een voorzet van Vágner Love knap af – deed het verzet uiteindelijk breken. Foto: VI Images