Douglas wil pas in de zomer vertrekken bij FC Twente

De door onder meer Internazionale en Newcastle United begeerde Douglas Franco Texeira heeft aangegeven dat hij FC Twente in de winterstop trouw wil blijven. De tot Nederlander genaturaliseerde Braziliaan zegt een voorkeur te hebben voor een transfer in de zomer.

Douglas wil pas in de zomer vertrekken bij FC Twente

'Het is mijn bedoeling om het seizoen af te maken bij FC Twente. De zomer vind ik een betere periode om een overstap te maken naar een andere club. Ik verwacht niet dat er deze maand iets gebeurt, al weet je dat in het voetbal nooit helemaal zeker ', zegt Douglas in De Telegraaf.

De vraag is echter of die optie ook de voorkeur heeft bij de clubleiding van Twente, want in dat geval zou de 24-jarige centrumverdediger transfervrij mogen vertrekken uit Enschede. Eerder kwam daarom al naar buiten dat Twente bereid is om in de winterstop mee te werken aan een overgang, omdat het contract van Douglas deze zomer afloopt.

Belangstelling is er in ieder geval genoeg voor Douglas. Drie dagen geleden kwam naar buiten dat Internazionale interesse heeft, terwijl ook de Premier League tot de mogelijkheden behoort. Zo houden Newcastle United en Reading de verrichtingen van de in 2012 al voor Oranje opgeroepen verdediger scherp in de gaten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's