Douglas: 'Late doelpunt van Maher was pure klasse'

Heracles Almelo ging afgelopen zondag in de slotminuut ten onder tegen AZ (1-0). Darl Douglas, die direct na rust in het veld kwam voor spits Everton, vond dat zijn ploeg ondanks de late nederlaag zijn klasse had getoond tegen de koploper van de Eredivisie.

'Ik vond de wedstrijd wel goed gaan', vertelt Douglas op de Heracles-website. 'De eerste helft was AZ beter. We hadden het ontzettend moeilijk. De tweede helft kwamen wij meer aan de bal en ging het wat beter.'

'Het is zuur dat we zo laat nog de beslissende tegentreffer krijgen. Een gelijkspel zou verdiend zijn. Zowel AZ als wij creëerden eigenlijk geen uitgespeelde kansen. Ik vond dat ik goed was ingevallen. AZ leed meer balverlies en het spel kantelde een beetje.'

Douglas zag dat Heracles niet bij machte was om opgelegde mogelijkheden te creëren. 'We konden er niet goed doorheen komen. AZ is een heel fitte ploeg. Zij waren heel snel in de omschakeling. Als je een fitte ploeg hebt die er heel kort op zit, dan worden de ruimtes kleiner.'

Een flitsende actie van jeugdinternational Adam Maher in de 89ste minuut was voldoende om Heracles in eigen huis op een nederlaag te trakteren. 'Het was één moment van individuele kwaliteit. Maher loopt een paar man voorbij. Dat is pure klasse.' Foto: VI Images