'Douglas is kansloos als de politieke wil er niet is'

Douglas Franco Teixeira wil graag uitkomen voor Oranje. Maar ook al staat de verdediger van FC Twente juridisch gezien sterk, de Nederlandse politiek dreigt te voorkomen dat Douglas in de toekomst voor het Nederlands elftal kan uitkomen. Het CDA en VVD zijn tegen een voorrangsprocedure, waardoor hetzelfde scenario dreigt als vier jaar geleden met Salomon Kalou.

'Douglas is kansloos als de politieke wil er niet is'

Jelle Kroes, die Kalou in 2006 bijstond tijdens zijn mislukte poging tot een versnelde naturalisatie, liet De Telegraaf weten dat hij verwacht dat Douglas tegen dezelfde problemen aanloopt.

'In het geval van een sporter gaat het erom dat die door een autoriteit in die tak van sport, bijvoorbeeld een bondscoach, als een verrijking wordt aangeduid en bovendien voor Nederland op een groot kampioenschap uit kan komen. Wat ik ervan heb geleerd, is dat je weliswaar juridisch gelijk kunt hebben, maar dat je kansloos bent als de politieke wil er niet is', aldus Kroes.

Bondscoach Bert van Marwijk heeft deze week voor het eerst een gesprek met Douglas, die zelf eerder deze maand aangaf graag voor Oranje uit te komen. De 22-jarige Braziliaan is begonnen aan zijn vierde seizoen bij FC Twente. In totaal speelde hij 77 competitieduels namens de club uit Enschede, waarin hij vijf keer scoorde. Dit jaar pakte hij de landstitel met de Tukkers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen