Dost zet met Wolfsburg Huntelaar in de schaduw

Reacties

VfL Wolfsburg heeft mede dankzij de scoringsdrang van Bas Dost Schalke 04 op een nederlaag getrakteerd (3-0). Klaas-Jan Huntelaar kon het verlies niet voorkomen.

Dost zet met Wolfsburg Huntelaar in de schaduw

Kevin De Bruyne – zijn transfer naar Manchester City wordt een dezer dagen afgerond – was deze week hét gespreksonderwerp bij VfL Wolfsburg. De vraag was ook wat het vertrek van de belangrijke speler zou betekenen voor de tegenstander van PSV in de Champions League. De Belg had immers met zijn assists en goals een grote rol gespeeld afgelopen seizoen. Ook als aangever voor Dost was hij belangrijk.

De Nederlandse spits was namelijk een van spelers die dankbaar had geprofiteerd van het werk van De Bruyne. Maar tegen Schalke 04 liet Dost vrijdag zien het ook zonder de Belg te kunnen. Na ruim een kwartier opende hij de score. Na een voorzet van Christian Träsch schoot hij de bal knap in het doel van Schalke 04.

De treffer betekende ook de overwinning in het duel der Super-Knipser aus Holland. Want zijn landgenoot Huntelaar bleef aan de andere kant droog staan. Kansen kreeg hij wel, maar de aanvoerder van Schalke 04 bleef met lege handen.

Koploper
Die Königsblauen
keerden sowieso een illusie armer terug naar Gelsenkirchen. Ricardo Rodriguez maakte in een tijdsbestek van enkele minuten een einde aan de hoop van Schalke 04. De Zwitser benutte in de 59ste minuut een strafschop om niet veel later de 3-0 van Timm Klose voor te bereiden.

Door de zege is VfL Wolfsburg met zeven punten uit drie duels de nieuwe koploper in de Bundesliga, al moet het waarschijnlijk zaterdag alweer afstand doen van die positie. De voorsprong is minimaal op Borussia Dortmund, Bayern München en Bayer Leverkusen, die nog een maximale score hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.