Dost verwacht niet te vertrekken bij Wolfsburg

Reacties

Bas Dost denkt niet dat hij vertrekt bij VfL Wolfsburg in de winterstop. De 25-jarige spits geniet van zijn promotie binnen de gelederen van de Duitse nummer twee.

Dost verwacht niet te vertrekken bij Wolfsburg

Dost was dit seizoen bij Wolfsburg lang derde keuze achter Ivica Olic en Nicklas Bendtner. De Nederlander was zelf niet okselfris, maar pakte zijn kans toen Olic geblesseerd en Bendtner uit de gratie raakte bij trainer Dieter Hecking. Zaterdag hield Dost Olic op de bank en betaalde hij Hecking met een goal terug voor dat vertrouwen tijdens de 2-1 zege op 1. FC Köln.

'Ik geniet van het moment, maar ik weet natuurlijk ook dat het lange tijd niet goed gegaan is hier', stelt Dost in Kicker. 'Het is nu namelijk ook niet zo dat ik alles heb gespeeld en al op vijftien goals sta', kijkt hij terug op de eerste seizoenshelft. 'Ik sta pas op twee.'

Voor die twee goals had Dost zes competitieduels en in totaal maar 304 minuten nodig. Waar de spits gedurende de voorbije maanden geregeld genoemd werd bij Feyenoord, ziet de voormalig Eredivisie-topschutter het niet meer zo ver komen. 'Ik heb hier nog tweeënhalf jaar een contract, dus ik weet niet of ik hier in januari nog speel. Als een club mij wil hebben, zullen ze veel geld op tafel moeten leggen. Dus ik ga ervan uit dat ik blijf', aldus Dost, die ook qua salariseisen al ver boven het niveau van de Eredivisie zit.

Mocht Dost daadwerkelijk bij Wolfsburg blijven, lonkt er Champions League-voetbal. Momenteel is de ploeg immers na het ongenaakbare Bayern München the best of the rest. Dost erkent dat de huidige tweede plaats gevolgen heeft voor de doelstelling in het nieuwe jaar. 'Als je tweede bent bij de jaarwisseling, met zes punten voorsprong op de nummer drie, is het logisch dat je vol voor die Champions League gaat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.