Dost verlosser VfL Wolfsburg, Farfán redder Schalke 04

Schalke 04 en Borussia Dortmund zetten met enige moeite het succes uit de Champions League voort in de Bundesliga. Bas Dost gaf gestalte aan de wederopstanding van VfL Wolfsburg.

Dost verlosser VfL Wolfsburg, Farfán redder Schalke 04

Schalke 04- 1. FC Nürnberg 1-0Schalke 04 kon de indrukwekkende prestaties tegen Borussia Dortmund en Arsenal slechts met moeite een vervolg geven op eigen veld. 1. FC Nürnberg bleef in Gelsenkirchen ondanks een overwicht van de gastheren lang overeind. Onder anderen Ibrahim Afellay en Klaas-Jan Huntelaar slaagden er niet in een bres te slaan in de defensie van Nürnberg.

Minder dan een kwartier voor het einde kreeg Schalke 04 alsnog loon naar werken. Na een voorzet van linksback Christian Fuchs tekende Jefferson Farfan in de 77ste minuut voor de bevrijdende treffer.

Door de overwinning klom Schalke 04 naar de tweede plaats achter koploper Bayern München. De ploeg van trainer Huub Stevens kan die stek weer kwijtraken als Eintracht Frankfurt zondag wint van VfB Stuttgart.

SC Freiburg – Borussia Dortmund 0-2Borussia Dortmund heeft zich na de teleurstellende resultaten in eigen land tegen Hannover 96 (1-1) en Schalke 04 (1-2) hervonden in de Bundesliga. Maar eenvoudig ging het BVB tegen SC Freiburg niet af. Neven Subotic hielp met een rake kopbal na een vrije trap van Marco Reus de regerend kampioen over het dode punt.

Hoewel Freiburg nauwelijks gevaarlijk werd, kon Borussia Dortmund pas zeven minuten voor tijd zich zeker van de drie punten wanen. Het doelpunt van Mario Götze op aangeven van Robert Lewandowski maakte een einde aan de illusies van Freiburg. BVB, dat woensdag in de Champions League Real Madrid met 2-1 versloeg, heroverde met de zege de vierde plaats op Hamburger SV.

Fortuna Düsseldorf – VfL Wolfsburg 1-4Het ontslag van trainer Felix Magath heeft het beoogde effect gehad. Met Lorenz-Günther Köstner als interim-coach op de bank boekte VfL Wolfsburg de tweede zege van het seizoen. Het verzet van Fortuna Düsseldorf was na twee treffers vroeg in de tweede helft gebroken.

Bas Dost brak in de vijftigste minuut de ban voor VfL Wolfsburg. De Nederlandse spits scoorde van vijf meter op aangeven van Ivica Olic, die drie minuten later de tweede treffer van Die Wölfe voor zijn rekening nam. Dost maakte het karwei na ruim een uur af. Uit een strafschop voorkwam Diego dat Fortuna na de treffer van Jens Langeneke hoop kon koesteren op een ontsnapping.

Door de 4-1 overwinning heeft Wolfsburg niet alleen de productie meer van het seizoen verdrievoudigd, maar ook de laatste plaats afgestaan.

Overige uitslagen:Greuther Fürth – Werder Bremen 1-1FSV Mainz 05 – 1899 Hoffenheim 3-0 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's