Dost treedt in voetsporen van Hasselbaink

Reacties

Bas Dost is zaterdag de eerste debutant geworden in de tweede Oranje-periode van Guus Hiddink. De spits van VfL Wolfsburg treedt in de voetsporen van onder anderen Edwin van der Sar en Phillip Cocu.

Dost treedt in voetsporen van Hasselbaink

Met zijn invalbeurt tegen Turkije (EK-kwalificatie) is Dost in een rijtje gekomen met illustere voorgangers, die tijdens de vorige periode van Hiddink als bondscoach (1995-1998) de eerste stap zetten als international.

Onder anderen Edwin van der Sar, Phillip Cocu, Jaap Stam, Boudewijn Zenden en Giovanni van Bronckhorst hebben onder de Achterhoeker hun eerste minuten gemaakt in het Nederlands elftal. Jerrel Hasselbaink was op 27 mei 1998 in het oefenduel met Kameroen (0-0) de laatste die debuteerde onder Hiddink.

Als Dost zijn mogelijke debuut ook nog eens opluistert met een doelpunt, dan is hij de 92ste international die daarin slaagt. Dat kunststukje was in de afgelopen tien jaar ook weggelegd voor Ryan Babel (in 2005 tegen Roemenië), Klaas-Jan Huntelaar (in 2006 tegen Ierland), Jeremain Lens (in 2010 tegen Oekraïne), Georginio Wijnaldum (in 2011 tegen San Marino) en Ruben Schaken (in 2012 tegen Andorra).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.