Dost schiet SC Heerenveen naar halve finale beker

SC Heerenveen heeft zich als eerste club geplaatst voor de laatste vier van het KNVB-bekertoernooi. De ploeg van trainer Ron Jans won in de kwartfinale de uitwedstrijd tegen Vitesse (1-2).

De eerste helft in de Gelredome was van een bedenkelijk niveau. Beide ploegen lieten maar weinig zien, maar de bezoekers hadden een licht overwicht. Vitesse en Heerenveen leken met een 0-0 tussenstand te gaan rusten, maar in de 41ste minuut opende de ploeg uit Arnhem de score. Renato Ibarra bezorgde de bal na een goede actie bij Stanley Aborah, die met links hard binnenschoot.

In de tweede helft liet Vitesse de bezoekers komen en gokte zelf op de counter. Heerenveen wist lang geen vuist te maken, maar Viktor Elm kreeg na ruim een kwartier de eerste grote kans. De middenvelder zag zijn schot echter knap gered worden door Piet Velthuizen. Enkele minuten na die waarschuwing was het wél raak: Elm kopte een hoekschop van Luciano Narsingh binnen.

Nog amper bekomen van de tegentreffer kwam Vitesse zelfs op achterstand. In de 71ste minuut rondde Bas Dost goed voorbereidend werk van Daryl Janmaat af. De Arnhemmers konden daar lang niets tegenover stellen. Pas in de laatste tien minuten zorgde de ploeg van trainer John van den Brom voor wat meer dreiging. Dat leverde echter niets meer op, waardoor Heerenveen doorbekert. Foto: VI Images