Dost rijgt records aaneen met doelpuntenregen

Reacties

De prestaties van Bas Dost bij VfL Wolfsburg grenzen aan het waanzinnige. Zondag tegen Werder Bremen (3-5) maakte hij zijn tiende en elfde competitiedoelpunt van 2015, waardoor hij opnieuw een aantal records verbrak.

Dost rijgt records aaneen met doelpuntenregen

Voor die elf goals had Dost slechts zes wedstrijden nodig. Het gebeurde in de historie van de Bundesliga nog nooit dat een speler na de eerste zes competitieduels in de Rückrunde al dubbele cijfers behaalde. In de laatste drie duels alleen maakte Dost liefst acht goals; dat presteerde geen enkele andere speler in de historie van de Bundesliga.

Met zijn imponerende productie laat Dost zelfs de Europese topscorer Cristiano Ronaldo achter zich. De Portugees van Real Madrid heeft gemiddeld 64 minuten voor een doelpunt nodig, terwijl de Deventer doelpuntenmachine in Duitse dienst elke 63 minuten scoort.

Met de doelpuntrijke triomf op Werder evenaarde Wolfsburg overigens een clubrecord, want de Volkswagenclub is nu al elf duels ongeslagen (acht zeges, drie gelijke spelen). Met zestien punten sinds de jaarwisseling is Wolfsburg de meest succesvolle Duitse club in 2015.

Door de treffers van Dost behoort de nummer twee van de Bundesliga qua doelpunten sinds de jaarwisseling overigens tot de Europese top. Van de clubs uit de grote vijf competities maakten alleen Barcelona (29) en Bayern München (22) meer goals dan Wolfsburg (20).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.