Dost niet fit genoeg voor duels met Oranje

Reacties

Bas Dost heeft zich afgemeld bij het Nederlands elftal. De spits van VfL Wolfsburg ondervindt te veel last van de hamstringblessure die hij opliep in de bekerfinale tegen Borussia Dortmund. Dat heeft de KNVB zojuist gemeld.

Dost niet fit genoeg voor duels met Oranje

De 26-jarige aanvaller won zaterdag met zijn club de DFB Pokal, maar al snel meldde de aanvaller dat hij niet helemaal okselfris uit de eindstrijd was gekomen. Bij een diepe bal van Kevin De Bruyne in de tiende minuut zette de Nederlander aan voor een sprint, maar voelde hij een steek in zijn hamstring. 'Normaal zou ik me hebben laten wisselen, maar in een bekerfinale dacht ik daar absoluut niet aan', aldus Dost.

Die keuze bleek de juiste. Hoewel Wolfsburg al vroeg op achterstand kwam, droeg Dost met een goal bij aan de zege. Nog voor rust kopte de voormalige Eredivisie-topscorer de 3-1 binnen. Dat zou later ook de eindstand blijken, waardoor de voormalige Eredivisie-topscorer zijn eerste hoofdprijs (met een team) binnen heeft.

Zondag dacht Dost er nog aan een scan te laten maken om uitsluitsel te krijgen over zijn fysieke gesteldheid. 'Wat ik precies heb, weet ik niet', vulde hij aan. 'Maar misschien moet ik het doorspelen wel bezuren.' Maandag volgde de bevestiging; de spits is niet fit genoeg om de komende interlands in actie te komen.

Het Nederlands elftal speelt vrijdag een oefenduel met de Verenigde Staten. Dat treffen staat in het teken van de cruciale EK-kwalificatie-uitwedstrijd bij Letland van een week later.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.