Dost na winnend doelpunt: 'Dit is een geweldig gevoel'

Bas Dost was zaterdag matchwinner tegen VfB Stuttgart. De Nederlandse aanvaller van vfL Wolfsburg kon zijn geluk niet op na de bizarre slotfase.

Dost maakte zaterdag in de negentigste minuut de enige treffer van de wedstrijd. Twee minuten voordat hij scoorde, stopte Wolfsburg-doelman Diego Benaglio nog een strafschop. 'Dit is een geweldig gevoel. Aan het einde was het gewoonweg fantastisch, want we dachten dat we zouden verliezen', aldus Dost op de website van Wolfsburg na afloop van het met 1-0 gewonnen duel. 'Toen had Diego de bal, kwam er een superpass van Vieirinha en stond ik er. Helemaal top.'

Net als Dost was ook trainer Felix Magath bang dat de competitieopener in een nederlaag zou eindigen. 'We hebben in de eerste helft laten zien dat we ons in aanvallende zin duidelijk verbeterd hebben in vergelijking met vorig seizoen. Na de rust vreesde ik steeds meer dat we zouden verliezen, omdat Stuttgart beter in de wedstrijd kwam.'

Volgende week zondag maakt Dost, die ook vorige week in het bekerduel met FC Schönberg al scoorde, voor het eerst zijn opwachting in een officiële thuiswedstrijd. Het in de play-offs van de Europa League uitkomende Hannover 96 is dan de tegenstander. Foto: VI Images