Dost na heldenrol in Bremen: 'Dat is gewoon zeer goed'

Bas Dost blikt tevreden terug op een goede week voor VfL Wolfsburg, dat zondag dankzij de spits ook het uitduel met Werder Bremen won.

Dost is in 2015 nauwelijks af te stoppen. Ook op bezoek bij Werder Bremen sloeg de aanvaller genadeloos toe. Binnen vijf minuten boog Dost de 3-2 achterstand om in een riante voorsprong dankzij twee doelpunten en een assist.

Daarmee voerde de Nederlander zijn indrukwekkende productie in 2015 verder op. De voormalige spits van onder meer Heracles Almelo en SC Heerenveen scoorde dit kalenderjaar dertien keer in de Bundesliga, terwijl hij twee keer het net vond in de Europa League.

'De eerste helft was niet goed, maar de tweede helft was al een stuk beter. Die moeten we ons herinneren', reageerde Dost na de wedstrijd op de clubwebsite. 'Ik denk dat we over het algemeen wel tevreden kunnen zijn.'

'Vorige week wonnen we van Hertha en donderdag plaatsten we ons na een zware wedstrijd tegen Sporting Lissabon voor de achtste finale van de Europa League. En nu winnen we met 5-3 bij Werder, dat lang niet verloren had. Dat is gewoon zeer goed.'

Ook trainer Dieter Hecking is tevreden. 'Ik ben heel erg blij met de drie punten. We hadden het zwaar in de openingsfase omdat we achterin niet goed stonden. Maar ik ben zeer te spreken over hoe we zijn teruggekomen in de wedstrijd. Ik moet mijn team een groot compliment maken na zo'n zware Europa League-wedstrijd in Lissabon.'